HP met inkjet-alternatieven voor kleurenlaser

Hewlett-Packard bedient de kleinzakelijke markt met een serie multifunctionele kleurenprinters die ook per afdruk een niet al te hoge kostenpost vormen. Opvallend is dat HP gaan lasertechnologie gebruikt, maar inkjet. Inkt wordt in de regel aangeduid als het 'vloeibare goud'.

Om deze reden kiest menig bedrijf liever voor een afdrukapparaat op basis van lasertechnologie (of de vergelijkbare led-technologie). Bedrijven kijken immers vooral naar de langetermijnkosten en dus de prijs per afdruk. Tonerpoeder is bijna altijd goedkoper (per printje) dan bij gebruik van inktcontainers. Maar bij kleine bedrijven, met slechts enkele tientallen printjes per dag, is de aanschaf van een lasermachine (vanaf zo'n 500 euro) toch een redelijke kostenpost.

High capacity
HP springt in het gat tussen consument en grootbedrijf met een serie typische kleinzakelijke 'all-in-ones' die uitgerust met 'high capacity' inktcartridges per afdruk niet veel duurder zijn dan lasermachines.
Op webadres www.hp.com/go/pageyield kun je zelf opzoeken wat het afdrukken met HP-printers nu eigenlijk kost, aan de hand van een ingeschat gemiddeld gebruik, met verschillende typen inktcontainers en tonercapsules. Eerlijk is eerlijk: het blijft een beetje een puzzel, omdat je zelf bij dealers de prijs van de verschillende inkt- en tonercapsules moet opzoeken; HP meldt geen adviesprijzen. Maar toch: HP geeft meer informatie dan menige concurrent.

Nieuwe serie all-in-ones
De high capacity-inktcontainers, met per afdruk lagere kosten, passen in een nieuwe serie OfficeJet Pro L7000 'all-in-ones' van HP, die o.a. kunnen printen, scannen en kopiren.
De HP Officejet Pro L7000-serie produceert documenten op een voor inkjet ongekend hoge snelheid: tot 35 paginas per minuut in zwart-wit en tot 34 paginas per minuut in kleur (in 'draft'-modus). De printkosten liggen - volgens HP - tot 25 procent lager dan die van vergelijkbare laserprinters, slechts 4,1 eurocent per kleurenpagina.

De OfficeJet Pro L7000-serie bestaat uit de modellen:
L7580: met netwerkaansluiting, eenvoudig lcd-scherm, scanner en camera-aansluiting: 268,-- (excl. btw)
L7680: zelfde specs, maar ook: digitale opslag van docs, grafisch kleurendisplay, briefformaat glazen oppervlak, duplexer (dubbelzijdig afdrukken): 360,-- excl. btw
L7780: zelfde specs, maar ook: ingebouwd draadloos netwerk, ocr-herkenning, 350 vel-papierlade: 419,-- excl. btw.

Alleen printen
HP lanceerde ook een Officejet Pro K5400-serie van kleureninkjetprinters (alleen printen) die met de relatief goedkope 'high capacity' inkt kunnen werken. Deze is beschikbaar vanaf 142,-- excl. btw.

Algemene informatie: www.hp.nl | Prijs-per-afdruk opzoeken: www.hp.com/go/pageyield