HP nx9420

No frills. Dat moet de insteek geweest zijn van het ontwerp van deze nieuwe HP business-notebook. De kast met het forse 17 inch breedbeeld-scherm is effen zwart, zakelijk vormgegeven en is gestript van iedere vorm van design of overbodige luxe.

DOSSIER CORE DUO

Inleiding
Asus W5F
Toshiba Satellite A100-159
Acer Travelmate 4202WLMi
Sony Vaio VGN-FE11s
HP nx9420
Conclusie

Ietwat saai, maar functioneel en degelijk is het allemaal wel. Het ingebouwde HP Mobile Protection System helpt daaraan mee: het blokkeert lees- en schrijfacties wanneer je de laptop laat vallen, of beweegt wanneer je het scherm neergeklapt hebt. Ook het toetsenbord is robuust: het geeft ook tijdens intensieve tiksessies geen krimp en voelt uiterst stabiel aan, zelfs wanneer je de toetsen harder dan normaal aanslaat. Wel is de aanslag zelf wat zompig. Grootste minpunt van deze zakenmachine is het beeldscherm. De kleuren zijn flets, en de lichtverdeling is ronduit matig.

Spierballen
De ware kracht van het apparaat schuilt van binnen: de prestaties zijn om van te smullen. HP stuurde een fors opgetuigde configuratie van het model, en liet daardoor zelfs de rappe Asus achter zich. Intel's snelste uitvoering van de Core Duo, de T2600 (2,16 GHz), lijkt hiervoor hoofdverantwoordelijk. Vreemd genoeg heeft HP voor deze zakelijke machine gekozen voor een heel aardige Radeon-videokaart, misschien een overbodige luxe (kostenpost!) voor de doelgroep.
Handig is de sneltoets boven het toetsenbord voor de 'presentatie-modus'. Hiermee kun je met een druk op de knop een presentatie starten en de video- en accuinstellingen ervoor optimaliseren. Ook de snelle knop voor het starten van de rekenmachine blijkt in veel praktijksituaties meer dan handig. De laptop is verder van de gebruikelijke aansluitingen voorzien, inclusief kaartlezer en vier usb-poorten. Pluspunt is de ingebouwde chip die gebruikte wachtwoorden veilig bewaard. Reken wel op een forse prijskaart. De adviesprijs van de door ons geteste configuratie is momenteel nog niet bekend, maar het model met een wat langzamere T2500, inmiddels wel op de markt, kost al zo'n krappe 2300 euro (excl. btw).


ProcessorT2600 Dual Core
Beeldscherm17,4" WXGA
Geheugen1 GB
Harde schijf100 GB
Prijsnog niet bekend
Infohp.nl
Score