HP Officejet Pro 8620

De HP Officejet Pro 8620 multifunctionele printer komt uit een lijn die drie type printers beslaat, de 8610 voor kleine werkvloeren, de 8620 voor kleine tot middelgrote werkvloeren en de 8630 voor middelgrote tot grote werkvloeren, allemaal binnen het mkb.

Zodra je de printer een plek hebt gegeven en je begint aan de installatie, zul je merken dat HP er alles aan heeft gedaan om het je makkelijk te maken. Via het touchscreen op het scherm word je via wizards door de installatie geloodst en stel je het apparaat gemakkelijk in. Wat inkt betreft ben je afhankelijk van HP's eigen cartridges. Dat is geen probleem, want de kwaliteit hiervan is uitstekend. De inkt droogt erg snel en vlekt niet, ook niet als het papier vochtig wordt of zelfs water morst. Printen gaat verder redelijk vlot (tot aan tien pagina's dubbelzijdige zwart-wit prints per minuut).

Als je liever je documenten digitaal beheert, is dat ook geen probleem. Via de feeder kun je documenten tot aan vijftig pagina's automatisch laten scannen. Deze kun je vervolgens in de door jou aangewezen netwerkmappen wegzetten. Ook binnen een paperless office heeft de printer dus nog een plek. Naast het maken van (digitale) prints kun je op allerlei manieren opdrachten naar de printer versturen. Je kunt je printer aanmelden via HP's eigen www.eprintcenter.com. Hier maak je een account aan, vervolgens krijgt de Officejet Pro een e-mailadres zodat je overal ter wereld documenten naar het apparaat kunt mailen, waarna ze worden afgedrukt. Je kunt daarbij regels opstellen, want je wilt natuurlijk niet dat iedereen zomaar opdrachten naar je mfp kan versturen. Ook heeft de printer NFC aan boord: houd je smartphone of tablet dichtbij de printer en de apparaten herkennen elkaar onmiddellijk. Je kunt dan direct vanaf je device een printopdracht versturen.

Prijs: €279,90 (incl. btw)
Info: www.hp.nl 

MKB Best Choice 2014