HP presenteert tablet met WebOS

HP heeft de onder de naam TouchPad de eerste tablet gepresenteerd die draait op WebOS. Het toestel zal ergens in de zomer verkrijgbaar zijn, maar het is nog onduidelijk waar en tegen welke prijs.

Wel maakte HP de specificaties van de TouchPad bekend. Zo heeft de tablet een scherm van 9,7 inch (even groot als dat van de iPad), draait het op een 1,2 GHz-processor van Qualcomm en heeft het een opslaggeheugen van 16 of 32 GB.

De tablet beschikt verder over een camera aan de voorzijde, Bluetooth en een micro-usb-aansluiting. Verbinding met internet wordt gelegd via wifi, latere uitvoeringen zullen ook 3g en 4g ondersteunen.

De TouchPad draait op een aangepaste versie van WebOS en gebruikers hebben volgens HP de keuze uit duizenden apps voor dit besturingssysteem. De tablet kan in samenspel met een WebOS-smartphone worden gebruikt, waarbij gebruikers oproepen en sms'jes kunnen aannemen en beantwoorden via de TouchPad. Ook kunnen url's tussen de apparaten worden gedeeld.


Telefoons

HP kondigde naast de TouchPad ook twee nieuwe WebOS-telefoons aan, de HP Veer en de derde generatie van de HP Pre. De eerstgenoemde is met zijn scherm van 2,6 inch een alternatief voor de steeds groter wordende smartphones.

De nieuwe HP Pre is met een 3,6 inch scherm een stuk groter en komt met een 1,4 GHz-processor. Beide toestellen beschikken over een uitschuifbaar QWERTY-toetsenbord. De HP Veer zal in de lente verkrijgbaar zijn, de HP Pre in de zomer. In beide gevallen is het nog niet duidelijk waar en tegen welke prijs.

De HP Veer...

...en de nieuwe HP Pre.