HP Spectre x360: strak vormgegeven convertible

Zowel ontwerp als de praktijk staan in het middelpunt bij de Spectre x360, een nieuwe notebook van HP. Het apparaat komt in twee smaken, een 'gewone'- en een businessvariant.

De Spectre x360 is een convertible ultrabook waarbij het touchsceen ook dienst doet als tablet. De behuizing is lekker dun en bestaat uit gesneden aluminum. Het resultaat is een premiumlook terwijl Spectre x360 slechts 1,49 KG weegt.

Specificaties

De basisuitvoering komt met een Intel Core i5-processor, met een optie op een Intel Core i7. Het scherm heeft een 13,3-inch 1080p IPS-display. De ssd biedt je opslag tot 512GB. Wat intern geheugen betreft kun je kiezen uit 4- en 8GB. Verder heb je de beschikking over drie usb 3.0-poorten, een hdmi-poort en een DisplayPort. Opvallend is de accuduur, die volgens HP kan oplopen tot 12,5 uur. Indrukwekkend, hoewel we verwachten dat dit voor licht tot gemiddeld gebruik geldt.

Convertible

Via de scharnieren verander je de ultrabook in een tablet. Hoewel Lenovo met de Yoga-serie op de convertible troon zit, zou HP deze plek wel eens in kunnen nemen als we kijken naar hoe dit eruit ziet. Of het ook lekker werkt weten we natuurlijk pas na een hands-on.

Spectre x360 Pro

Naast de variant voor consumenten komt er ook een business-variant van de Spectre x360, de Spectre x360 Pro. Hierbij kun je kiezen uit Windows 7 en Windows 8 Pro. Optioneel kun je kiezen voor implementatie van Intel's vPro-technologie voor management- en security-opties.

Verkrijgbaarheid

Zowel de Spectre x360 als de Spectre x360 Pro zijn eind maart in Nederland verkrijgbaar. De adviesprijs ligt op €1049,- inclusief btw.

HP Spectre x360: strak vormgegeven convertible
Een mooi en lichtgewicht vormgegeven ultrabook van HP.