HTC introduceert de HTC 10

Het hoge woord is eruit: HTC introduceert zijn nieuwe vlaggenschip, de HTC 10. De fabrikant heeft geluisterd naar de consument en brengt daarmee een toestel op de markt wat de verwachtingen van een vlaggenschip in 2016, helemaal weet te vervullen.

HTC 10

Het is overduidelijk dat HTC de focus heeft gelegd op design. De 10 bestaat heeft robuutste contouren en is gemaakt uit massief metaal. De afgeronde hoeken benadrukken het slanke uiterlijk van het toestel en de glazen voorkant loopt naadloos over in de metalen behuizing. Ook is het toestel voorzien van een nieuw uiterlijk dan voorgaande HTC-modellen, hebben de speakers een slanker design dan voorheen en leveren deze ook nog eens een betere geluidskwaliteit. 

Onder de motorkap

Aan het design is overduidelijk veel aandacht besteed, maar hoe zit het met de ontwikkelingen onder de motorkap? Volgens de fabrikant starten apps op de HTC 10 twee keer sneller op dan bij de vorige devices, en weet het toestel ook nog eens op het hoogste niveau te preseteren. Het toestel is voorzien van een next-gen Quad HD-display, is nog kleurrijker dan voorheen en reageert vijftig procent sneller op aanrakingen dan zijn voorgangers. Het toestel bevat een Qualcomm Snapdragon 820-processor met verbeterde 4G LTE-funtionaliteiten en een nieuw PowerBotics-systeem. Dit alles heeft met de duurzaamheid van de HTC 10 te maken, want met een volle batterij kun je vanaf nu twee hele dagen doen. De telefoon komt ook met Boost+ waardoor het wisselen tussen apps soepeler gaat en het toestel tegelijkertijd energiezuiniger draait. De HTC 10 wordt ook geleverd met een 3.0 Rapid Charger waardoor het toestel in dertig minuten voor de helft is opgeladen.

Nieuwe camera

Naast het design en de specs, is ook de camera door HTC geheel onder handen genomen. Zo weet de 10 haarscherpe, low light en hoge resolutie foto's te leveren. Dit is mogelijk door de eerste optisch gestabiliseerde camera met groter diafragma f/1.8 lenzen. Hierdoor is je camera binnen 0.6 seconden opgestart en door de snellere laser autofocus wordt ervoor gezorgd dat je foto's sneller scherp gesteld worden.

Beeld en geluid

Dat de focus, naast het design, ook op beeld en geluid gelegd wordt is wel duidelijk. Het is niet alleen de beeldkwaliteit die de telefoon kenmerkt, maar oo kop video-en audiogebied levert de HTC 10 nog betere prestaties. Met werelds eerste 24bit Hi-Res audio-opnamemogelijkheid wordt de beleving van 4K video's nog beter. Daarnaast bevat het toestel allround audioprestaties en is daarom zeer geschikt voor liefhebbers van krachtig geluid.

Onderscheiden

De HTC 10 weet zich, naast design, goed te onderscheiden van zijn concurrenten. Het nieuwe display is helderder dan ooit, het toestel is sneller dan ooit en is ook zuiniger dan ooit. Maar met de nieuwe camera en de 24bit Hi-Res audio-opnamemogelijkheid zien we dingen die we nog niet eerder gezien hebben, en dat is indrukwekkend. Is dit een return to form voor het bedrijf? Dat weten we mei 2016, dan is het toestel te koop voor een prijs van 749,- euro.

HTC introduceert de nieuwe HTC 10
Is dit toestel een return to form voor HTC?