HTC introduceert telefoon met 'secretaresse'

Ook zo moe van het scrollen door die lange lijst met e-mails op je telefoon? Bij smartphonefabrikant HTC denken ze de oplossing gevonden te hebben. Met een druk op de knop van de HTC Snap zie je in een keer allee-mails van je belangrijke contacten op het scherm.

De marktleider in Windows Mobile-gebaseerde telefoons kondigde op 1 april de HTC Snap aan. Belangrijkste nieuwigheid is de Inner Circle-functionaliteit. Die is verbonden aan een knop op de telefoon. Met een simpele druk op de knop worden berichten van een door de gebruiker in te stellen 'inner circle' gegroepeerd en automatisch naar boven geschoven. Bij een overschot aan e-mails dus een soort 'panic button' om het kaf van het koren te scheiden.

Maximaal 8,5 uur gesprekstijd
Een blik op de specificaties van de HTC Snap leert ons dat het een degelijke zakentelefoon is. Met 12 mm is het toestel behoorlijk dun. Desondanks is HTC er in geslaagd een batterij met een capaciteit van 1500 mAh in de telefoon te krijgen. Naar eigen zeggen is dat goed voor maximaal 8,5 uur gesprekstijd. Verder beschikt de Snap over een qwerty-toestenbord, GPS en moderne connectiemogelijkheden als Wi-Fi en HSDPA.

De HTC Snap ligt naar verwachting vanaf het tweede kwartaal van 2009 in winkel. Met een adviesprijs van 329 euro (exclusief abonnement) mikt HTC ook op de niet-zakelijke gebruiker.

Info: www.htc.com