HTC komt met nieuw midrange-toestel, de Desire X

HTC heeft op de IFA in Berlijn een nieuwe smartphone aangekondigd, de Desire X. Met het toestel richten de Taiwanezen zich op het middensegment van de smartphonemarkt. Het design van het toestel heeft een aantal overeenkomsten met het topmodel de One X.

De Desire X beschikt over een 4-inch scherm met een resolutie van 800 bij 480 pixels. Het paneel is een slcd wat volgens HTC moet zorgen voor een vergrote kijkhoek, heldere kleuren en een scherp beeld.

De processor van de Desire X is een dualcore Qualcomm Snapdragon met een kloksnelheid van 1 GHz. Voor opslag is er 4 GB aan geheugen aanwezig dat je eventueel met een sd-kaart kunt uitbreiden. Ook krijg je er een gratis Dropbox-account bij met 25 GB aan opslag.

HTC Desire X front

Het toestel draait op Android 4.0.4 met HTC’s eigen schil genaamd Sense. Net als bij veel toestellen van de Taiwaneze fabrikant beschikt ook de Desire X over Beats Audio-functionaliteit.

De HTC Desire X moet vanaf de tweede helft van september in Nederland verkrijgbaar zijn voor een adviesprijs van 329 euro incl. btw.  

HTC Desire X back