HTC komt mogelijk met compacte tablet Desire T7

HTC zou tijdens MWC een compacte tablet aan het publiek willen laten zien. GFXBench heeft de specificaties van de Desire T7 in handen.

Desire-tablet van HTC?

​Het lijkt erop dat HTC behalve smartphones ook tablets wil gaan verkopen onder de merknaam Desire. Op benchmarksite GFXBench staat een tablet die de HTC Desire T7 wordt genoemd. T staat voor tablet, de 7 is een verwijzing naar het 6,9 inch-scherm. 

Volgens Times News gaat het om hetzelfde apparaat als de HTC-tablet met een prijskaartje van omstreeks 170 dollar die afgelopen zomer opdook op Zauba DB, een Indiase import- en exportsite. De Desire T7 zou een scherm met een resolutie van 720x1280 pixels krijgen. De tablet heeft verder onder meer een 1,3 GHZ-quadcoreprocessor van Spreadtrum, 1 GB aan RAM en 16 GB aan opslaggeheugen in huis. Aan zowel de voor- als de achterkant zou een 5 megapixel-camera zitten. 

HTC toont Desire T7 tijdens MWC

​Het is onduidelijk of en wanneer de Desire T7 naar Nederland komt. Omdat de specificaties vrij low-end zijn, zou het kunnen dat de tablet vooral bedoeld is voor opkomende markten. Er wordt gefluisterd dat HTC het apparaat wil presenteren tijdens de technologiebeurs Mobile World Congress in Barcelona, die op 22 februari van start gaat. Het Taiwanese bedrijf heeft dat gerucht en de specs van de Desire T7 nog niet bevestigd.

HTC komt mogelijk met compacte tablet Desire T7
Het heeft er alle schijn van dat HTC ook tablets op de markt wil brengen onder de merknaam Desire.