HTC lanceert ook 'Touch' voor de professional

De woensdag gelanceerde HTC Touch Diamond is de tweede telefoon met de door HTC zelf ontwikkelde TouchFLO-technologie, een 'vingergestuurde' 3D-interface. In augustus volgt de 'Touch Pro', een model voor zakelijke gebruikers, inclusief een uitschuiftoetsenbord.

Het toestel beschikt over dezelfde strakke, zwarte vormgeving als de Touch Diamond en biedt bovendien meer zakelijke features die de mobiele werker ook onderweg productief maken. Speciaal voor de 'pro' heeft HTC de Touch Pro uitgerust met een royaal geheugen van 512 MB flash en 288 MB RAM. Deze capaciteit kan nog verder uitgebreid via het Micro SD-card slot.

'Nieuwe generatie'
"Na een succesvolle introductie van de HTC Touch Diamond (red: er werden zeer vroeg in ochtend van de eerste verkoopdag bij PDAShop al meer dan 100 toestellen verkocht), voorzien we met de Touch Pro ook onze zakelijke gebruikers van HTC TouchFLO 3D-technologie. De HTC Touch Pro en Touch Diamond behoren tot een nieuwe generatie HTC touch devices die de belofte van internet met n aanraking waarmaakt", vertelt Mark Moons, country manager HTC Benelux."

Mobiel internet

Belangrijkste kenmerken:
Afmetingen: 102 x 51 x 18.05 mm
Gewicht: 165 g
Netwerken: WCDMA / HSPA : 900/2100Mhs. HSDPA 7,2 Mbps
Besturingssysteem: Windows Mobile 6.1 Professional
Scherm: 2.8-inch VGA touch screen
Camera: 3.2 MP met tweede VGA camera voor videobellen
Intern geheugen: 512 MB flash geheugen, 288 MB RAM (met slot voor microSD kaart)
Toetsenbord: uitschuifbaar, 5 rijen-QWERTY-toetsenbord
Bluetooth: 2.0 met EDR
Wireless: WiFi 802.11b/g
GPS: GPS/AGPS (11-pin mini-USB 2.0).
Interface: HTC ExtUSB audiojack en TV out ineen
Batterij: 1340 mAh
Gesprekstijd: GSM: tot 8 uur
Standby-tijd: GSM: tot twee weken
Chipset: Qualcomm MSM 7201A 528 MHz
In zowel de Touch Diamond als de Touch Pro kan mobiel internet op de hoogst mogelijke snelheid werken: 7.2 Mbps via HSDPA, de opvolger van UMTS en GPRS. Ook via WiFi (draadloos LAN) is surfen en e-mailen mogelijk.
Een speciale versie van mini-webbrowser Opera laat de gebruiker makkelijk (met n hand) op het 640 x 480 pixels scherm in en uitzoomen op websites, of er doorheen scrollen. Door het toestel te draaien verandert de weergave op het scherm van portret naar landscape of omgekeerd.

Enhandbediening
Evenals de Touch Diamond is de HTC Touch Pro ontworpen om met n hand te bedienen. Voor zakelijke gebruikers extra interessant is het kleine QWERTY-toetsenbord. Dit maakt e-mailen of werken aan office-documenten een stuk comfortabeler dan gepriegel met vier verschillende lettertekens onder n toets. Met het tv-out-kanaal kunnen gebruikers rechtstreeks vanaf hun toestel een PowerPoint-presentatie geven.

Navigatie
Zoals bijna iedere smartphone in dit duurdere segment beschikt de telefoon over een interne gps-antenne. Je hoeft alleen nog maar een programma als TomTom Mobile aan te schaffen (nu nog versie 6, maar versie 7 zit er aan te komen) en je kunt de Touch Pro als bijrijder gebruiken. Uiteraard niet vergeten een houder te kopen voor veilige montage in de auto.

Lancering
De HTC Touch Pro ligt vanaf augustus in de winkel. De prijs is op het moment van schrijven nog niet bekend.

Info: www.htc.com