HTC lanceert Preview-programma

Trouwe fans van HTC-producten kunnen vanaf nu feedback geven over de nieuwste software en mogelijk hardware van de ontwikkelaar, nog voor deze op de markt komen.

HTC heeft het HTC Preview-programma gelanceerd, waarbij je je kunt aanmelden om nieuwe software te testen, nog voordat ze gelanceerd worden. In ruil hiervoor geef je feedback aan de ontwikkelaar.

Aanmelden

Iedere HTC-gebruiker wereldwijd kan zich aanmelden voor het Preview-programma. Hiervoor moet je een document ondertekenen waarmee je belooft geen informatie over het product openbaar te maken. Of je ook hardware van HTC-producten kunt reviewen, is niet bekend, maar eventueel mogelijk volgens HTC zelf. Wel moet je je IMEI-nummer doorgeven, zodat je de updates kunt ontvangen. Ook zal HTC sporadisch leen-devices opsturen om software op te testen.

Andere fabrikanten doen het ook

Met het Preview-programma treedt HTC in de voetsporen van Microsoft en vele andere bedrijven, die ook op deze manier hun producten ontwikkelen. Zo werd Windows 10 ontwikkeld in samenwerking met 'Windows Insiders', mensen die het besturingssysteem tijdens de ontwikkeling testten en vervolgens feedback gaven.