HTC lanceert Sensation: dual core-topmodel

HTC heeft vandaag haar eerste smartphone met dual core-processor onthuld, de Sensation. Het toestel wordt het topmodel van de fabrikant uit Taiwan. De smartphone moet vanaf juni in de winkel liggen.

De HTC Sensation maakt gebruik van een dual-core processor van Qualcomm. Beide kernen hebben een kloksnelheid van 1,2 ghz. Het slcd-scherm meet 4,3 inch en beschikt over 960x540 pixels. Deze beeldverhouding van 16:9 is ideaal voor het kijken van films. De fabrikant wil in de toekomst onder de naam HTC Watch een videoverhuurdienst aan gaan bieden.

Voor de achterkant van de behuizing heeft HTC gekozen voor aluminium. Het 4,3 inch scherm wordt beschermd door het krasvaste Gorilla Glass. Het toestel weegt 148 gram. Dat is een stuk lichter dan zijn voorganger, Desire HD, die weegt 164 gram.

De Sensation draait op Android 2.3.3 Gingerbread en beschikt over de nieuwe HTC Sense 3.0 interface. Deze nieuw versie maakt het mogelijk programma's direct te starten vanuit het lock-screen. Ook is er een nieuwe weer-applicatie.

Voor het maken van foto's beschikt de Sensation over een 8-megapixelcamera met een dubbele led-flitser. Ook kunnen er video's op een resolutie van 1080p worden opgenomen. Het toestel heeft een adviesprijs van 599 euro.