HTC mengt zich in tabletoorlog met de Flyer

In de opkomende tabletoorlog kan HTC natuurlijk niet achterblijven op de concurrentie. De fabrikant zal dan ook een eigen tablet onder de naam Flyer op de markt brengen. Het toestel werd onthuld op het Mobile World Congress in Barcelona.

De Flyer is met zijn scherm van 7 inch een stuk kleiner dan de andere aankomende Android-tablets. Daarnaast heeft het geen dual core-, maar een single core-processor aan boord van 1,5 GHz. De tablet heeft een 5-megapixelcamera op de achterkant en een 1,3-megapixelcamera op de voorkant.

De Flyer draait, verrassend genoeg, niet op het speciaal voor tablets gemaakt Android 3.0 (Honeycomb), maar op Android 2.4, zo weet Engadget te melden. De tablet heeft echter wel een aangepaste versie van de Sense-interface, dat specifiek voor de Flyer is ontworpen.

Stylus

Ook wat betreft de bediening wijkt de Flyer af van andere toekomstige Android-tablets. De tablet van HTC is namelijk niet alleen met je vingertoppen te bedienen, maar ook met een stylus. Met deze zogenoemde Scribe Techonology is het volgens HTC gemakkelijk om aantekeningen te maken en foto's te bewerken.

De Flyer zal ergens in het tweede kwartaal van dit jaar wereldwijd te koop zijn, tegen een nog onbekende prijs.