'HTC One A9 wordt mid range toestel'

De eerste foto van de HTC One A9, ook wel bekend als Aero, is inmiddels online verschenen. Opvallend is dat het toestel erg veel lijkt op de iPhone 6S. Zo zijn drie van de zes kleuren waarin de Aero beschikbaar wordt hetzelfde als waarin Apple's nieuwe smartphone beschikbaar is.

De HTC One A9 is geen high-end smartphone, zoals verwacht werd. Het apparaat heeft volgens Engadget een Snapdragon 617 cpu met 2GB aan ram-geheugen. Ook heeft het toestel een 1080p-scherm en een 13 megapixel camera aan de achterkant. Aan de voorkant vinden we een 4 megapixel camera. Nieuw is de mogelijkheid om in te loggen met je vingerafdruk. De One A9 is verder vrij dun, slechts 7mm dik.

HTC Aero

Overeenkomsten met Apple

Op het eerste gezicht lijkt de HTC One A9 vrij veel op de iPhone 6S van Apple. De vorm en de indeling van het apparaat lijkt erg veel op Apple's vormgeving. Maar meest opvallend is dat de Aero beschikbaar wordt in Carbon Gray, Rose Gold en Silver, kleuren die we kennen van de iPhone. Het lijkt alsof HTC wil meeliften op het succes van Apple, maar of dit lukt is nog maar de vraag. Overigens komt de smartphone ook in drie andere kleuren: Acid Gold, Deep Garnet en Cast Iron.

iPhone 6S vs HTC Aero

Volgens de laatste geruchten wordt de HTC One A9 op 29 september aangekondigd.

HTC Aero