HTC onthult Desire S, Wildfire S en Incredible S

HTC mag natuurlijk niet ontbreken in het rijtje fabrikanten dat nieuwe smartphones op het Mobile World Congress in Barcelona onthult. De telefoonmaker heeft onder meer de HTC Desire S, HTC Wildfire S en HTC Incredible S onthuld.

De HTC Desire S is, niet zo verrassend, de opvolger van de succesvolle Desire. De nieuwe versie komt met een vergelijkbaar uiterlijk en ongeveer dezelfde specificaties als zijn voorganger, maar is nu gemaakt uit een unibody aluminium behuizing.

De HTC Desire S heeft een scherm van 3,7 inch en een processor van 1 GHz. Op het toestel is een camera op de voorkant (1,3 megapixel) en een camera op de achterkant (5 megapixel) te vinden. Het toestel heeft Android 2.3 (Gingerbread) aan boord, waarop HTC uiteraard de Sense-interface heeft geplakt.

De HTC Desire S...

HTC Wildfire S

De nieuwe Wildfire is met zijn scherm van 3,2 inch en afmetingen van 101 bij 59 mm wederom het kleine en betaalbare broertje van de HTC-familie. De HTC Wildfire S heeft een 5-megapixelcamera  en draait, net als de nieuwe Desire, op Gingerbread gekoppeld aan de Sense-interface.

... de HTC Wildfire S...

HTC Incredible S

Tenslotte is de HTC Incredible S de opvolger van, jawel, de HTC Incredible. Dit toestel heeft een super lcd-scherm van 4 inch, een 8-megapixelcamera op de achterkant en een camera op de voorkant om mee te videobellen. De Incredible S maakt gebruik van dlna-technologie om foto's, video's en muziek direct naar een videoscherm te streamen.

Het opvallende van deze smartphone is dat de van andere HTC-toestellen bekende touchknoppen geen vaste plek hebben, maar met het scherm kunnen meeroteren. Hierdoor staan deze knoppen altijd onderaan je scherm, ongeacht of je het toestel in portret- of landschapsmodus houdt. In tegenstelling tot de nieuwe Desire en Wildfire heeft de Incredible S Android 2.2 (Froyo) aan boord, uiteraard ook met de Sense-interface.

De drie nieuwe toestellen van HTC komen ergens in het tweede kwartaal van dit jaar in Europa op de markt tegen nog onbekende prijzen.

... en de HTC Incredible S.