HTC presenteert Windows-handheld met kantelscherm

HTC, wereldwijd de grootste leverancier van op Windows Mobile-gebaseerde smartphones, introduceert de HTC TyTN II. Het tweede toestel in de TyTN-serie biedt vooral de zakelijke gebruiker veel 'mobiele functionaliteit'.

Zo bevat het toestel een laptopmodus waardoor het beeldscherm ten opzichte van het toetsenbord naar boven kan worden gekanteld. Ook is het toestel voorzien van een touchscreen dat zowel met de vinger als met een stylus te bedienen is.

Weerverwachting
De HTC TyTN II heeft een interactief startscherm met onder andere tijdweergave en de weersverwachting voor vier dagen voor honderden steden. Het startscherm biedt ook toegang tot e-mail, sms, kalender, afspraken, contacten en verschillende multimedia-toepassingen. Naast het touchscreen heeft het toestel een QWERTY-toetsenbord en een scroll-wheel.

De TyTN II bevat daarnaast een gentegreerde GPS waardoor gebruikers hun smartphone ook kunnen gebruiken voor navigatie en location based services. Het toestel beschikt verder over een 3 megapixel camera met autofocus, een 2,8-inch LCD-kleurenscherm en een MicroSD card slot.

Windows Mobile 6 Professional
Met Windows Mobile 6 Professional heeft de HTC TyTN II standaard de beschikking over Outlook Mobile, Office Mobile en Windows Live, en verder is er natuurlijk software van andere bedrijven die draain onder dit besturingssysteem. Gebruikers kunnen op het web surfen met Internet Explorer, e-mail verzenden en ontvangen, chatten met MSN Messenger en bestanden versturen naar Windows Live.

De HTC TyTN II is vanaf begin september verkrijgbaar voor een adviesprijs van 729 euro inclusief BTW (zonder abonnement).

De belangrijkste kenmerken van de HTC TyTN II zijn:
Afmetingen: 112 mm (L) x 59 (B) 19 mm (H)
Gewicht: 182g inclusief batterij
128MB RAM, 256MB ROM
Processor/Chipset : Qualcomm MSM7200, 400 MHz
2,8 LCD touchscreen met blacklight, 240 x 320 resolutie
Tot 220 uur standby tijd/ spreektijd tot 6 uur
3.0 mega-pixel kleurencamera met autofocus
Windows Mobile 6 Professional met Direct Push Email voor Exchange
Draadloze connectiviteit: GSM/GPRS/EDGE (quadband 850/900/1800/1900 MHz), UMTS (triband 850/1900/2100 MHz), HSDPA 3.6 mbps, Wi-Fi 802.11 b/g en Bluetooth 2.0

Bron: Hotspot Retail