HTC samen met Google in open mobiel platform

Google introduceert samen met bekende telefoonbouwers een open platform voor de ontwikkeling van allerhande (aan de mobiel aangepaste) websites en webdiensten. Onder meer het Chinese HTC, de grootste producent van smartphones, schaart zich achter dit initiatief.

Gisteren vond de officile introductie plaats van de Open Handset Alliance (OHA). De telefoonbouwers in dit OHA-verband willen, onder aanvoering van Google, het eerste echt open platform ontwikkelen voor mobiele toestellen.
HTC, mede-oprichter van de Open Handset Alliance, verwacht dat het zijn eerste toestel gebaseerd op dit nieuwe platform, al in de tweede helft van 2008 kan introduceren.

"Ideaal toestel voor iedereen"
"Het is het handelsmerk van HTC om innovatie zover door te voeren dat er een zo breed mogelijk aanbod aan mobiele apparatuur ontstaat, waarbij voor elk individu een ideaal toestel beschikbaar is, zegt Peter Chou, CEO van HTC. "Onze deelname in de Open Handset Alliance en de integratie van het Android-platform in de tweede helft van 2008, maakt het mogelijk om een hele nieuwe categorie mobiele telefoons te leveren die het mobiele landschap ingrijpend zal veranderen en de verwachtingen op het gebied van de gebruikerservaring opnieuw zal vormgeven."

Binnenkort krijgt de pers een voorproefje van de applicaties die Google-conform op de HTC kunnen draaien. Tot die tijd moeten - ook journalisten - het doen met het persbericht van Google: http://www.google.com/intl/en/press/pressrel/20071105_mobile_open.html