HTC ziet voor het eerst in drie jaar de omzet groeien

Voor het eerst in ruim drie jaar heeft HTC zijn omzet zien groeien. In het vorige kwartaal steeg de omzet met ruim twaalf procent ten opzichte van een jaar eerder. Daarmee kwam de omzet uit op 1,3 miljard euro en namen de opbrengsten voor het eerst sinds het eerste kwartaal van 2011 toe.

HTC profiteerde met name van de introductie van nieuwe smartphones en tablets die gericht zijn op opkomende markten. Hier werd toe besloten nadat het Taiwanese bedrijf haar eerste jaarlijkse verlies boekte in 2013. In het vorige kwartaal boekte HTC een nettowinst van ruim 12 miljoen euro. Analisten voorspelden gemiddeld ruim twee keer minder dan dat bedrag.

Het is geen geheim dat HTC het moeilijk heeft op de drukke Androidmarkt. In de high-end segment van de markt doet het bedrijf het goed met onder andere de HTC One M8 en M7, maar het moet nog altijd opboksen tegen de gigantische line-up en marketing budget van Samsung, de bekende en geliefde Apple iPhone's en de low-budget toestellen van bijvoorbeeld een Xiami en Oppo. Tot voorheen daalde de omzet van HTC elk jaar en hebben maar liefst 22 'executives' vroegtijdig het schip verlaten. Het zag er lange tijd naar uit dat de toekomst voor HTC erg grim was, maar de nieuwe cijfers suggereren dat het bedrijf een manier heeft gevonden het verlies te compenseren.