Hyvers krijgen levensgrafiek-widget

De Maastrichtse start-up WiseLine introduceert een levensgrafiek-widget die je kuntplakken in je persoonlijke pagina bij profielensite Hyves. De widget is gebaseerd op de OpenSocial-techniek van Google en functioneert daardoor ook op MySpace.

De widget toont je persoonlijke levengrafiek met letterlijk hoogte- en dieptepunten, die je zelf moet invoeren. Op diverse punten in de grafiek kun je linken naar een gerelateerd fotoalbum, een smoelenboek van de website van ex-werkgever, een schoolfoto.

Hoogtepunten
Op zich klinkt het geweldig, voor mensen die een leven vol hoogtepunten hebben, zoals de twee wetenschappers Philippe Theunissen en Hans Hoornstra die samen WiseLine ontwikkelden. Maar wat nu als je een gelijkmatig leven hebt, waarin alleen je Havo-diploma, je trouwen met Els en je benoeming tot beleidsmedewerker bij de gemeente alweer zes jaar geleden tot je 'mijlpalen' behoren?

En stel dat je wel een woest en dus interessant leven vol hoogte- maar ook dieptepunten hebt. Waarom zou je je dieptepunten invoeren op een publieke pagina? Een (toekomstige) werkgever kijkt daar vast vreemd van op.

Misschien zijn dit wel typisch Nederlandse bedenkingen. Doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg. Schrijver van dit stukje herinnert zich zijn allereerste interview, met een Amerikaanse basketballcoach. Twee uur hield de man mij bezig, met een dik plakboek vol foto's en krantenknipsels. Helemaal over hemzelf. Geen greintje schaamte.

Voor het ultieme Droste-effect zal ik die beste man toevoegen aan mijn persoonlijke WiseLine.

Info en inschrijven: http://www.wiseline.com/