Ict meeste genomineerd in MKB Innovatie Top 100

Nederlandse ict-bedrijven doen het goed op het gebied van innovatie. Dit jaar zijn er meer ict- dan industriële bedrijven genomineerd in de MKB Innovatie Top 100.

Jaarlijks organiseert de Kamer van Koophandel (KvK) de MKB Innovatie Top 100. Dit is een jaarlijkse prijs die uitgereikt wordt aan bedrijven die een impact hebben in hun sector en op de samenleving. Bedrijven worden daarnaast beoordeeld op originaliteit, verkrijgbaarheid, gerealiseerde omzet en groeipotentie. Dit gebeurt door een deskundige jury.

Binnen de ict zijn er 26 bedrijven genomineerd waarmee zij de top 5 van meest genomineerde branches aanvoert. Zeventien nominaties vielen in de industriële sector, dertien in de bouw, elf in de food & agri-sector en elf in de logistiek. Volgens onderzoek van de KvK zorgt innovatie voor groei. Alle Top 100 bedrijven zagen hun winst toenemen, namen extra personeel aan en werden internationaal actiever. Aan de Top 100 is geen prijs gebonden en het geldt enkel als graadmeter voor het mkb in Nederland. Op donderdag 1 oktober vindt de uitreiking plaats.

Meer informatie over de MKB Innovatie Top 100 vind je op hun website.