Ict-professionals: recessie in sector dit jaar voorbij

Volgens 60 procent van de ict-professionals komt er nog dit jaar een einde aan de recessie in de ict-industrie. Dat blijkt uit een onderzoek van vacaturesite IT Job Board.nl.

Nog eens 20 procent van deze groep verwacht dat de sector in 2012 uit de recessie zal klimmen.
 
Volgens 71 procent van de ondervraagden heeft de economische situatie de ict-afdeling beïnvloed. Volgens Peter Healey, sales director van de vacaturesite, is dat een direct gevolg van de bezuinigingen die in 2009 zijn doorgevoerd. 'Afdelingen hebben personeel met kerncompetenties verloren waardoor de hele infrastructuur opnieuw ingericht moest worden', legt hij uit.
 
Maar er is hoop. 'It-afdelingen laten weer tekenen van groei zien en werknemers krijgen meer werk en meer taken. Dit heeft gezorgd voor een grotere druk op alle partijen.'

Personeel

Volgens 77 procent van de ondervraagde it-professionals zal het aantal werkzame personen op hun afdeling in 2011 groeien of gelijk blijven. Een meerderheid van 62 procent verwacht dat de nieuwe banen vooral worden aangeboden tegen vaste contracten. Een groep van 23 procent verwacht een gelijke mix tussen vaste en tijdelijke contracten.

Het beschikbare budget voor ict-afdelingen zal naar verwachting gelijk blijven of, volgens 65 procent van de respondenten, zelfs groeien.

Het onderzoek is uitgevoerd in december 2010. IT Job Board heeft hiervoor 156 professionals via een online enquête gevraagd naar hun verwachtingen voor de it-industrie in 2011.