ICTroom realiseert nieuw datacenter RAM Infotechnology

Vandaag hebben ICTroom en RAM Mobile Data de overeenkomst ondertekend voor de realisatie van het nieuwe datacenter van RAM Infotechnology, één van de dochterbedrijven van RAM Mobile Data. Het datacenter zal worden gebouwd als onderdeel van het nieuwe hoofdkantoor in Utrecht en zal worden ingezet voor de snel groeiende hosting activiteiten van RAM Infotechnology. "Het nieuwe datacenter is al in 2013 operationeel"

Persbericht:

Redundant en energie efficiënt

Bij het ontwerp van het datacenter door ICTroom speelden drie kernpunten een belangrijke rol: energie-efficiency, schaalbaarheid en redundantie. Dit ontwerp sluit optimaal aan op de doelstelling van RAM: een toekomst-vast datacentrum, geschikt voor bedrijfskritische toepassingen waarbij duurzaamheid het uitganspunt is.

Oplevering

De realisatie van het datacenter zal naar verwachting in de loop van het 4e kwartaal 2013 worden afgerond.

Dirk Fabels, directeur RAM Mobile Data: “Na een zorgvuldige selectieprocedure is onze keuze op ICTroom gevallen. Doorslaggevend voor het projectteam en de directie van RAM Mobile Data was de door ICTroom gepresenteerde unieke werkwijze waarbij opdrachtgever en opdrachtnemer in teamverband dit project zullen uitvoeren. Vertrouwen en een volledige openheid zijn hierbij de sleutelwoorden”.

Sander Nieuwmeijer, Directeur ICTroom: “Samen met RAM Infotechnology hebben onze datacenter engineers een ontwerp gemaakt dat niet alleen naadloos aansluit op de huidige capaciteitsvraag, maar ook rekening houdt met toekomstige ontwikkelingen. Wij verheugen ons dan ook zeer op de samenwerking tijdens de realisatie fase. RAM Infotechnology bewijst zich net zoals ICTroom al jaren als niche speler in een specifieke markt en dat gemeenschappelijke DNA gaat ook tijdens het realiseren van het high performance datacenter zorgen voor een optimaal resultaat”.