IE8 is klaar en te downloaden van internet

Windows Internet Explorer 8 is klaar en kan worden gedownload.De browser is volgens producent Microsoft eenvoudiger in het gebruik, sneller, heeft geavanceerde beveiligingsvoorzieningen en biedt een InPrivate-modus om anoniem te kunnen surfen.

Windows Internet Explorer 8 komt beschikbaar in 25 talen, waaronder in het Nederlands. De nieuwe browser kan worden opgehaald van www.microsoft.nl/IE8.

Onderzoek
Bij de ontwikkeling van Internet Explorer 8, dat meer dan 2jaar vergde,zegt Microsoft sterk rekening te hebben gehouden met de resultaten van uitgebreid onderzoek onder klanten. De sofware was al geruime tijd als proefversie (bta) beschikbaar. Ongetwijfeld zullen de gebruikersreacties tot aanpassingen in de finale versie van IE8 hebben geleid.

Microsoft somt zelf een aantal voordelen van Windows Internet Explorer 8 op (wij citeren letterlijk het persbericht):

Veiliger en sneller
De nieuwe browser biedt bescherming tegen online bedreigingen. Zo worden er twee tot vier maal meer malware-aanvallen geblokkeerd dan bij andere browsers. Ook is Internet Explorer 8 de enige browser met een ingebouwde bescherming. Bij het gebruik van andere browsers moeten bezoekers daarvoor vaak aanvullende add-ons installeren of gebruiker specifieke instellingen doorvoeren.
Veel voorkomende taken, zoals zoeken en het delen van informatie op het web, nu aanzienlijk minder tijd dankzij zogeheten accelerators die webgebaseerde diensten zoals Live.com direct toegankelijk maken vanaf de pagina die de gebruiker bekijkt.

Webslices
Webslices maken informatie van favoriete sites direct beschikbaar, waar de gebruiker zich op dat moment dan ook op het web bevindt. Ook gaat het laden van webpaginas veel sneller, vergeleken met eerdere versies.


De nieuwe Slice-functie in actie. Van je favoriete sites kun je met een druk op de knop de meest recente vernieuwing oproepeninclusief foto's en video's; je hoeft niet de hele website te laden. De Slice-functie lijkt een grafisch alternatief voor RSS.

Gemak
Internet Explorer 8 beschikt verder over een 'compatibiliteitsknop' voor een juiste weergave in het geval dat (oudere) webpaginas in eerste instantie niet goed worden geladen.