IE9 krijgt privacy-beschermingstool

Microsoft gaat de nieuwe versie van Internet Explorer, IE9, een privacy beschermingstool meegeven, genaamd Tracking Protection. Het moet gebruikersinformatie beschermen tegen bijvoorbeeld adverteerders.

Met Trackin Protection kan volgens Microsoft worden voorkomen dat websites gebruikersinformatie verzamelen via een andere site die door iemand wordt bezocht. De tool laat zien welke partijen informatie proberen te verkrijgen tot welke gegevens. Vervolgens kan dit met behulp van een filter worden uitgeschakeld.

Gebruikers kunnen hierdoor met behulp van Tracking Protection lijsten samenstellen van websites die ze wel of niet vertrouwen. Ook is het mogelijk om lijsten te gebruiken die door anderen zijn samengesteld.

Met deze dienst wil Microsoft onder meer Europese en Amerikaanse autoriteiten tegemoetkomen, die steeds wantrouwiger tegenover het verzamelen van gebruikersinformatie via internet komen te staan. IE9 is als b├Ętaversie al beschikbaar, de definitieve versie zal volgend jaar uitkomen.