iGoogle snelst groeiende dienst van Google

De snelst groeiende dienst van Google is momenteel iGoogle. Gemeten in gebruikersaantallen groeit de gepersonaliseerde startpagina harder dan Gmail of Google Earth. Dat zegt John Steinback van Google. Het precieze aantal gebruikers wil hij niet zeggen, maar het zijn er tientallen miljoenen.

De persoonlijke startpagina van Google is alweer ruim twee jaar oud.
Vier maanden geleden kreeg de dienst zijn huidige naam iGoogle. De naamsverandering en toevoeging van mogelijkheden hebben gezorgd voor een stijgende populariteit van de persoonlijke pagina, zegt Steinback, die product manager iGoogle is.

Personaliseren
Met iGoogle kunnen internetters de zoekpagina van Google personaliseren met behulp van gadgets, of widgets. Het zijn miniprogrammaajes met vaak maar een

Workshop
Eerder publiceerden we al een korte workshop hoe een persoonlijke pagina bij Google aan te maken. Die vind je hier.
enkele functie, zoals het weerbereicht voor je woonplaats, of het nieuwsoverzicht.

Wereldwijd zijn de Gmail-gadget en Pacman-Gadget veruit het populairst. Onder Nederlandse iGoogle-gebruikers doen de gadgets van Buienradar en de NS-reisplanner het erg goed, volgens Steinback.

Steeds geavanceerder
Verder verwacht hij dat gadgets steeds geavanceerder zullen worden en meer functies zullen kunnen uitvoeren. Maar het toppunt van personalisering is wel de startpagina gepersonaliseerd met gepersonaliseerde gadgets. Nu al kunnen 'iGooglers' zonder enige programmeerkennis zelf gadgets maken met de iGoogle Gadget Maker.

Startpagina iGoogle: www.google.nl/ig