Ilse richt zich op Nederlands deel internet

Ilse gaat zich specifiek op het kleinere Nederlandse deel van het internet richten waardoor het vinden van Nederlandse informatie gemakkelijker zou moeten worden.

Focus op zoekfunctionaliteit
Om het ambiteuze doel te bereiken, heeft men bij Ilse Media al meerdere stappen gezet. Zo is in april van dit jaar Ilse.nl ontdaan van een groot deel van zijn vulling, te weten het grootste deel van de redactionele content en verwijzingen naar Ilses e-maildienst. Men wilde hiermee bereiken dat de focus van de site weer op de zoekfunctionaliteit kwam te leggen.

Verbeterde webzoekfunctie
Een tweede stap die is gezet, was het in gang zetten van de ontwikkeling van een verbeterde webzoekfunctie. Deze wordt nu door een extern bedrijf ontwikkeld, iets wat Ilse voorheen zelf deed.

Zoekdiensten
De programmeurs van Ilse hoeven zich echter niet te vervelen, zij zijn onder andere bezig met het ontwikkelen van gespecialiseerde zoekdiensten. Hierbij wordt gezocht naar onderwerpen die zo dicht mogelijk bij het dagelijkse leven staan, zoals vacatures, huizen, vakanties en verloren voorwerpen.

Het vernieuwde Ilse.nl zou aan het eind van de zomer online moeten komen.