Infopact Telefonie in Cloud

Het grootste voordeel van telefoneren via de cloud is natuurlijk dat dit altijd en overal kan. Als je een dagje thuis werkt, kun je nog steeds gebruik maken van Telefonie in de Cloud via je eigen pc, maar ook via een tablet of smartphone.

Telefonie in de Cloud van Infopact zorgt ervoor dat je geen enkele functionaliteit van een hard phone mist. Zo is er nummerherkenning en -routering aanwezig, maar ook zijn er keuzemenu’s, wachtrijen, doorschakelingen en gespreksopnamen beschikbaar. Prettig is dat je gemakkelijk je status kunt wijzigen, bijvoorbeeld als je een afspraak hebt of even afwezig bent. Daarnaast kun je contact leggen met je collega’s via chat en sms.

De installatie van Telefonie in de Cloud is misschien het enige minpuntje van de gehele dienst: je hebt Java nodig en dat staat niet standaard op elke computer. Maar Infopact heeft een link naar de download van Java onder haar eigen downloadpagina gezet, waardoor je de juiste versie van deze software meteen kunt downloaden en installeren. Daarna verloopt de installatie van Telefonie in de Cloud gemakkelijk.

Het uiterlijk van Telefonie in de Cloud is eenvoudig, maar daardoor erg prettig. Bovenaan vind je icoontjes waarmee je kunt bellen, chatten, in je contactenlijst kunt zoeken, berichten en je agenda kunt bekijken en lijstjes kunt zoeken. Links zie je je naam, een profielfoto en je status. Daaronder staan icoontjes die uitklappen zodra je er met je muis overheen gaat. Hier vind je gemiste oproepen, recente communicatie en gesprekken, gevlagde contacten, welke contacten aanwezig zijn en de mogelijkheid om te synchroniseren. Jammer is wel dat vensters over elkaar heen openen, waardoor het snel chaotisch overkomt. Om de schone interface te behouden, is het verstandig vensters af te sluiten wanneer je er klaar mee bent.

Het belangrijkste van Telefonie in de Cloud is het telefoneren zelf. Hierbij moeten we zeggen dat de kwaliteit van het geluid prima is, je verstaat elkaar duidelijk. Eigenlijk is er geen verschil te benoemen tussen bellen met een bureautelefoon of smartphone en bellen via Telefonie in de Cloud, en dat is een mooi compliment voor Infopact.

In het kort

  • Veel functionaliteiten
  • Prettige interface
  • Gemakkelijk in gebruik
  • Goede geluidskwaliteit
  • Outlook-integratie

Prijs: vanaf €6,95 per werkplek per maand (gratis demo en dertig-dagen-account)
Info: infopact.nl

MKB Proof 2015