Infosecurity 2012: een greep uit de hoogtepunten (deel 2)

Gisteren barstte de jaarlijkse Infosecurity in alle hevigheid los. Daar is geen woord van overdreven, meteen bij aanvang was het stikdruk in de Utrechtse Jaarbeurshallen. Wij waren als mediapartner natuurlijk aanwezig en struinden over de beursvloer op zoek naar nieuws en inspiratie. Een greep uit de vangst lees je hier.

Deel 1 van deze serie lees je hier.

Norman Secure Tide & Surf

Bij de stand van Norman spraken we over hun cloud-securitydiensten Secure Tide en Secure Surf. De eerstgenoemde is een e-mailbeveiligingsdienst die volledig in cloud draait. Al je mailverkeer wordt via de servers van Norman geleid en verschoont van spam en van malware. Secure Surf werkt op dezelfde manier, maar zorgt voor een veilige surfervaring door al het webverkeer te scannen en op te schonen. Ook kun je met Secure Surf het surfgedrag aan banden leggen, door bijvoorbeeld bezoek aan bepaalde sites te blokkeren, desgewenst op bepaalde tijdstippen. Het werkt met dezelfde engine als de 'normale' zakelijke security-softwarelijn van Norman.

Datashur

Ook was er op de beurs ruimte voor wat gadgets. In het oog sprong een veilige usb-stick van Datashur, op de stand van distributeur E-quipment. De stick is voorzien van een cijferslot. De data op deze stick staat standaard gecodeerd dankzij een praktisch onkraakbare 256-bits AES-encryptie. Alleen met een unieke pin-code kun je de stick 'unlocken' en gebruiken. Na het invoeren van de code heb je 30 seconden om de stick te mounten op je systeem, anders wordt het slot weer geactiveerd. Raak je de stick kwijt, dan komt de data erop dus niet op straat te liggen. De stick is stof- en spatwaterdicht dankzij een stevige aluminiumbehuizing.

ISO-certificering voor Mindtime Backup

Bij de stand van Mindtime Backup heerste een positieve stemming. De reden: de onlinebackupaanbieder kwam onlangs in aanmerking voor een ISO 27001-certificering. De backupaanbieder liet de tests hiervoor doen door een Duits bureau. Volgens sales manager Roy Wichink Kruit met een goede reden. 'Hadden we de certificering door een Nederlands bureau laten uitvoeren, dan was deze niet geldig in Duitsland. Andersom was dat wel het geval.'

Madison Gurkha

Madison Gurkha, wat voor product of dienst er steken achter deze opvallende bedrijfsnaam? Het bleken zogeheten zogeheten 'ethical hackers'. Huur je ze in, dan lichten ze je complete ict-omgeving door op zwakke plekken. Vervolgens kunnen ze je van advies voorzien over hoe de boel weer op orde te krijgen, mochten er digitale sloten rammelen. Ze voelen zich niet alleen inhoudelijk, maar ook maatschappelijk betrokken bij veilige ict. Zo draagt Madison Gurkha bij aan open source-projecten en geven ze regelmatig lezingen en presentaties om hun kennis te delen.

Proact Probox

Opvallend aanwezig was Proact, die regelmatig een presentatie weggaf van hun product 'Probox'. Probox is een soort Dropbox voor zakelijk gebruik, waarbij je data op Nederlandse servers blijft staan. Probox voldoet aan 'corporate' veiligheidseisen en maakt data toegankelijk op zowel de desktop en laptop als op mobiele apparaten. Via Probox kun je bestanden gemakkelijk delen met collega's en ook synchroniseren moet geen probleem zijn.