Infosecurity 2014: Seagate in 2015

In feite beslaan de opslagoplossingen van Seagate elke denkbare groep, van enterprise racks tot nassen voor in je huiskamer. Onder de eigen Seagate naam maakt het bedrijf nassen voor consumenten en zakelijke gebruikers. Daarnaast heeft Seagate al even het Franse LaCie onder haar paraplu, met de stijlvolle Thunderbolt-nassen die ook gericht zijn op zakelijke gebruikers die op zoek zijn naar design in hun nassen.

Naast opslag biedt Seagate ook diverse oplossingen om vat op je netwerk te krijgen. Voor de eigen nassen is er NAS OS 4, een os met een focus op business met web-based interface. Met de app-manager installeer je benodigde apps om alles uit je nas te halen. De Seagate Sdrive-software browse je bovendien door je nas alsof je op een lokale harde schijf browst, waar ook ter wereld. Een uitgebreide monitoring-tool geeft je een analyse van performances en waar nodig, de tools om bijvoorbeeld het stroomverbruik aan te passen zodat je nas alleen draait wanneer deze gebruikt wordt.

Beveiliging

Op zoek naar meer beveiliging? Ook daar heeft Seagate voor gezorgd. RAID protection is gemakkelijk te beheren met SimplyRAID. Deze wordt standaard geïnstalleerd op Seagate nassen zodat je na aanschaf up and running bent voor je het weet. Interessant is de nas-to-nas backup die NAS OS 4 biedt. Hiermee maak je moeiteloos backups van shares over je network of desnoods het internet.

Kijk voor meer info op de website van Seagate: www.seagate.com