Infosecurity 2014: The internet of Everything

Het internet is tegenwoordig overal te vinden. Je ontkomt er niet aan, zowel persoonlijk als zakelijk. Het internet heeft de wereld alleen maar kleiner gemaakt. Technologie bepaalt ons leven. ' The internet of Everything' bespreekt dit fenomeen en laat zien dat het meer is dan alleen een medium.

De afgelopen jaren is het internet meer dan een medium geworden. De wereld is een stuk kleiner geworden. Met een muisklik kunnen we producten bestellen, informatie inwinnen, maar ook ons prive- en zakelijk leven verbinden met de buitenwereld.

Yori Kamphuis, Futurist of the Year 2013, gaat in op hoe het internet momenteel met ons dagelijks leven is verweven. Uit cijfers blijkt dat 99 procent van de devices op de wereld niet verbonden is met het internet. Maar wat als dat wel zo is en we meer van ons dagelijks leven verwikkelen met het internet? Hij bespreekt een aantal onderwerken die diep verbonden zijn met IT en Artificial Intelligence: Data analyse,  Biotech & DNA Printing Toekomst, 3D Printing, Nano-technologie en Pharma (Deep Brain Simulator, neurotech), Robotics & Drones en Sensoring & Data. Bij alle onderwerpen wordt een toepasselijk voorbeeld gegeven, in de vorm van een filmpje of minipresentatie.

Hoe tegenwoordig met de komst van 3D-printing we producten zelf kunnen printen, die daadwerkelijk werken; hoe wetenschappers uit dnamateriaal spermacellen hebben weten te produceren; hoe drones niet langer op een quadcopter hoeven te lijken, maar zelfs in de vorm van een vogel werken; hoe Nano-technologie en Pharma mensen met een handicap kunnen helpen; kortom: de mogelijkheden zijn vrijwel eindeloos. Bijzondere manieren hoe IT en technologie de toekomst veranderen, maar ook kunnen bijdragen aan het verbeteren van ons leven en de ontwikkeling die daar bij meekomt. In de toekomst gaat het met internet niet alleen maar om dingen, maar om alles; dat is 'The internet of Everything' .