Infosecurity 2014: vier oplossingen voor online veiligheid van F-Secure

Verder kijken dan virus- en malwarebescherming alleen, lijkt het thema te zijn tijdens Infosecurity 2014. Ook F-secure gaat hierin mee, met enkele oplossingen gericht op online veiligheid in het algemeen.

Meest opvallende is F-Secure Freedome, een oplossing die jouw mobiele apparatuur beschermt tegen ongewenste toegang van personen of software, ook op openbare netwerken. In feite is het software waarbij je zelf kunt beslissen of je wordt getraceerd of niet, of bepaald verkeer wordt geblokt, naast de standaard virusbescherming.

Zakelijke gebruikers

Voorzakelijke gebruikers presenteert F-Secure Younited For Business, het werkt als cloudoplossing waarbij je altijd bij je werk kunt. Je bestanden worden opgeslagen in Europese datacenters, wat als groot voordeel heeft dat het valt onder de Europese wetgeving voor privacy. Deze service wordt overigens ook als whitelabel aangeboden door onder andere KPN.

Ook F-Secure PSB is gericht op zakelijke gebruikers. De service brengt integrale beveiliging naar bedrijven. Hiermee haal je een oplossing in huis die jouw systemen beveiligt en je privacy waarborgt, en ook steeds voorzien wordt van de laatste beveiligingpatches voor jouw infrastructuur.

Applicatie

Als laatste presenteert F-Secure de app-based oplossing F-Secure Key, software dat werkt als een passwordmanager. Je maakt een hoofdwachtwoord aan, welke geldt voor al je accounts. Zo hoef je gebruikersnamen en bijpassende wachtwoorden niet meer te onthouden en ben je onder de pannen met een hoofdwachtwoord. De oplossing heeft zoals gezegd een app, gratis beschikbaar voor Android en iOS.

Kijk voor meer in formatie op de website van F-Secure: www.f-secure.com