ING wil dat Apple applicatie verwijdert

De ING wil dat Apple een applicatie voor de iPhone uit de App Store haalt. Met deze onofficile ING-app kunnen klanten van de bank online bankieren, maar maakt volgens ING inbreuk op het merkenrecht en zou in strijd zijn met het veiligheidsbeleid van de bank.

'Want hij vraagt klanten naar gebruikersnaam en wachtwoord en dat is dus precies wat we niet willen', aldus een woordvoerder van ING tegen Webwereld. De applicatie zou bijvoorbeeld gebruikt kunnen worden voor phishing, om gebruikersgegevens in handen te krijgen.

De ING heeft al aan Apple gevraagd om de app genaamd Blauwe Leenw direct uit de App Store te verwijderen. Ook zal het de ontwikkelaar Leen van Dalen vragen om de app uit de applicatiewinkel te halen.

'De officiƫle ING app is een prima app en heeft meer functionaliteit dan Blauwe Leenw. De aanleiding om Blauwe Leenw te maken was dat ik de officiƫle ING app op dit moment wat te langzaam vind', zo schrijft Van Dalen op zijn site.

'Gebruikersnaam en wachtwoord worden alleen gebruikt om op mijn.ing.nl in te loggen en worden niet met derden gedeeld', zo stelt hij gebruikers gerust.