Inside Apple: een openhartige Tim Cook

Een bedrijf als Apple, momenteel het meest winstgevende bedrijf ter wereld, spreekt tot de verbeelding. De keuzes qua productdesign en de visie waarmee deze in de markt worden gezet is niet te vergelijken met een ander bedrijf. Dus als ceo Tim Cook een inkijk geeft in dit anders zo gesloten bedrijf, dan let je op.

In gesprek met Tim Cook

Op 20 december 2015 werd Tim Cook uitvoerig geïnterviewd in het programma 60 Minutes van CBS. Cook spreekt openhartig over Apple en waar het heen gaat met het bedrijf, wat er bij komt kijken om een baan bij Apple te bemachtigen en wat zijn visie op privacy en security is. Daarnaast komt uiteraard ook Steve Jobs ter sprake, wiens visie verweven is met Apple als bedrijf.

Niet alleen Tim Cook

Naast Tim Cook komt ook een andere Apple-legende aan het woord: Jony Ive, de door Dieter Rams geïnspireerde designer verantwoordelijk voor de kenmerkende look en feel van Apple-producten. Hij laat zich uit over de designs van Apple en waarom er bepaalde keuzes gemaakt worden qua design.

Het transcript en de video's van de interviews met Tim Cook en andere Apple medewerkers kijk je terug op 60 Minutes: Inside Apple.