Intel biedt hulp aan kleine ondernemer bij aanschaf pc's

Intel gaat kleine ondernemers helpen met het aanschaffen van zakelijk pc's. De chipfabrikant is lid geworden van OndernemersPC, een stichting die ondernemers ict-advies geeft.

Intel hoopt met hun uitgebreide kennis en ervaring een bijdrage te kunnen leveren aan de stichting. Verder wil het bedrijf met de andere deelnemers kijken naar de toekomst van computergebruik in ondernemingen en ook hoe ondernemingen in het mkb hier mee omgaan.

'Intel staat vierkant achter de doelstellingen van OndernemersPC', zegt Henk van den Eeckhout, director business-to-business manager bij Intel Benelux in het persbericht. 'Als je kijkt naar de doelgroep van de stichting, dan hebben we het over kleinzakelijke gebruikers met hooguit enkele medewerkers. Dat soort bedrijfjes heeft vaak moeite bij het maken van keuzes op IT-gebied. Ze hebben weinig tot geen kennis in huis op dit gebied, maar je hebt het wel over aanzienlijke investeringen. Daarom is het heel goed dat de Stichting OndernemersPC deze bedrijven zekerheid en helderheid biedt wanneer ze een zakelijke pc aanschaffen. Zo weten deze klanten zeker dat ze een pc kopen die voldoet aan hun eisen en wensen.'

Een OndernemersPC is een veilige pc met soft- en hardware specificaties die voldoet aan de eisen voor de kleinzakelijke markt. De combinatie van de juiste soft- en hardware zorgt ervoor dat voor deze doelgroep het optimale uit de pc kan worden gehaald. De stichting wordt aanbevolen door MKB Nederland.