Intel introduceert '10x sneller' USB 3.0

Intel, lid van de Superspeed USB Promotion Group, heeft vorige week de nieuwe USB 3.0-standaard voorgesteld, de opvolger van het huidige USB 1.1 en 2.0. De USB-standaard wordt hoofdzakelijk gebruikt voor het koppelen van randapparatuur aan een computer.

Denk aan muizen, toetsenborden en externe harde schijven, maar ook bijvoorbeeld mobiele telefoons en navigatiesystemen. De nieuwe standaard moet tot tien keer sneller worden: 4,8 gigabit per seconde. Daarnaast verbruikt de nieuwe standaard minder stroom.

Synchronisatie
Een van de belangrijke toepassingen is een snelle synchronisatie van gegevens op een mobiel apparaat met een computer. Nu mobiele toestellen steeds meer geheugen aan boord hebben is er behoefte aan de hogere snelheid van deze nieuwe standaard.

Compatibel
Naast Intel zijn ook HP, Microsoft, NEC, NXP Semiconductors en Texas Instruments betrokken bij de ontwikkeling. Usb 3.0 zal compatibel blijven met eerdere standaarden. Meer details over de nieuwe standaard worden in de loop van volgend jaar bekend gemaakt.

Bron: Telecomwereld / Automatisering Gids