Intel met Web 2.0-software voor ondernemers

Chipfabrikant Intel kondigt een bundel webapplicaties aan voor kleine en middelgrote bedrijven: SuitTwo.

SuitTwo bevat applicaties voor blogs, RSS feeds en sociale netwerken. Het zijn geen producten van Intel maar al bestaande applicaties uit de koker van Six Apart, Socialtext, NewsGator en SimpleFeed.
Web 2.0 is 'hot'. De term staat voor webapplicaties die gebruikers makkelijk informatie laat delen. Dankzij onder meer AJAX-technologie, een mix van de webtechnologien Dynamic HTML, Javascript en XML, gedragen de webapplicaties zich niet als slome webpagina's, maar als echte applicaties.

Particulieren gebruiken de programma's volop, met de kant en klare bundel van applicaties wil Intel ook bedrijven makkelijker blogs, Wiki's en sociale netwerkapplicaties laten toepassen om te communiceren met klanten. Voor de integratie van de applicaties (ze krijgen n interface en n beheerpaneel) en de ondersteuning werkt Intel samen met open source provider SpikeSource, aldus CnetNews.

De software verschijnt in de eerste maanden van 2007 en zal tussen de 175 en 200 dollar kosten (circa 136 en 156 euro), per gebruiker per jaar.