Intel: 'Nokia kon MeeGo niet betalen'

Nokia kon het zich financieel niet langer veroorloven om het MeeGo-besturingssysteem verder te ontwikkelen. Dit beweert Intel-topman Paul Otellini, wiens bedrijf samen met Nokia MeeGo op poten heeft gezet, aldus persbureau Reuters.

Volgens Otellini was Nokia beter af geweest als het had gekozen voor MeeGo of desnoods Android, in plaats van Windows Phone 7 van Microsoft. De Finse telefoonfabrikant zou echter zijn overgehaald door de miljarden dollars die Microsoft voor de samenwerking heeft betaald.

Nokia heeft volgens hem hiermee een verkeerde keuze gemaakt, omdat het van Microsoft weinig vrijheid zal krijgen in de productie van telefoons met Windows Phone 7. Met het open source MeeGo had Nokia juist volledige vrijheid gehad.

Bij de bekendmaking van de samenwerking met Microsoft, meldde Nokia dat het MeeGo niet helemaal laat vallen, maar de ontwikkeling ervan op de lange baan wil schuiven. Otellini is er echter van overtuigd dat het nieuwe partners zal vinden voor de ontwikkeling van MeeGo.