Intel verbetert WiFi op de laptop

Intel voorziet zijn veelgebruike dualcore-chipset voor laptops, de Centrino Duo, van ondersteuning van de WiFi N-standaard. In combinatie met een compatibele router kun je daarmee sneller draadloos internetten n heb je meer bereik.

Hoewel de N-standaard nog in de conceptfase verkeert, is volgens Intel de standaard al volwassen genoeg voor gebruik in zijn chipset. In theorie is met deze nieuwe WiFi-standaard een snelheid mogelijk die tot vijf keer hoger ligt dan met de 'oude' 802.11g-standaard. Het bereik is in theorie tweemaal zo hoog. Ookzou volgens Intelzijn 'Next-Gen Wireless N'-chip energiezuiniger zijn.

Connect with Centrino
WiFi-routers die volgens Intelgoed samenwerken met het nieuwe mobiele platform, komen in aanmerking voor het nieuwe 'Connect with Centrino'-label. Routers met dit certificaat zijn door Intel getest op een goede werking met de Wireless N-chip. Intel is hiervoor een samenwerking aangegaan met Asus, Belkin, Buffalo, D-Link en Netgear. Laatstgenoemde fabrikant heeft als eerste een aantal routers uit de Rangemax-lijn met het label mogen voorzien.

Verkrijgbaarheid
De Intel Next Gen Wireless-N-techniek zal tegen het einde van januari in notebooks te vinden zijn van Acer, Asus, Gateway en Toshiba. Ook Windows Vista zal op deze systemen te vinden zijn. Intel verwacht dat daarnaook anderefabrikanten de nieuwe techniek in hun notebooks zullen toepassen.