Intel wil de werkplek transformeren met nieuwe vPro processoren

De toekomst is draadloos volgens Intel. Deze week presenteerde het bedrijf haar nieuwe lijn vPro processoren in Londen en mochten we een eerste blik werpen op de werkplek van de toekomst.

Creatiever en productiever

De vijfde generatie Intel Core vPro processoren is vooral bedoeld om de problemen van de moderne werkplek op te lossen. ‘We willen samenwerking en creativiteit stimuleren en tegelijkertijd zorgen dat medewerkers productiever kunnen zijn,’ vertelt Tom Garrison, vicepresident en general manager van Intels Business Client Platforms. ´Dit is de eerste stap naar onze visie voor een draadloze werkplek, met heel tastbare resultaten voor zowel ondernemers als werknemers. We zien deze generatie echt als een platform om op alle fronten verbeteringen door te voeren. Dit is pas de eerste stap in dat proces.´

Weg met draden

Met het nieuwe Intel Wireless Docking is het gedoe met docking stations en kabels verleden tijd. Wanneer je met je laptop onder de arm bij je bureau aankomt, herkent het docking station je automatisch en springt je scherm meteen aan zodat je aan de slag kunt. De Intel Pro Wireless Display (WiDi) maakt het geven van presentaties makkelijk doordat je geen kabels meer nodig hebt om je laptop aan te sluiten aan de beamer of het aanwezige scherm. Door simpelweg het beheer door te geven kun je met een druk op de knop iemand anders het scherm over laten nemen.

Veiligheid

Door de hardwarematig ingebouwde beveiligings- en beheeropties wordt het makkelijker om de veiligheid van je data te waarborgen, zonder dat jouw medewerkers daar last van hebben. Opvallend is dat Intel ook met een eigen SSD op de markt komt, de Pro 2500 series, waarmee it-afdelingen ingebouwde dataversleuteling kunnen implementeren. Door Intel Identity Protection wordt authenticatie makkelijk in te stellen en hebben gebruikers altijd toegang tot de juiste gegevens op het juiste moment. Ook kunnen pc’s en laptops met Intel Active Management Technology op afstand worden beheerd, zelfs wanneer het besturingssysteem niet opstart of het apparaat is uitgeschakeld.

Naast de bovenstaande vernieuwingen zijn de nieuwe Intel Core vPro processoren een stuk zuiniger, waardoor batterijen langer meegaan. Ook kunnen partners door de geringe warmteontwikkeling kleinere behuizingen ontwerpen en toonde het bedrijf nieuwe superdunne laptops, chromebooks en 2 in 1’s van de verschillende partners als HP, Lenovo, Dell, Acer, Fujitsu, Toshiba en Panasonic. We kunnen de komende tijd dus een flinke lading nieuwe zakelijke producten van deze fabrikanten verwachten.