Internet Explorer 8 zo goed als klaar

Met het beschikbaar komen van Release Candidate 1 van Internet Explorer 8 is de code zo goed als definitief. RC1 bevat alle uiteindelijk geplande functionaliteiten en wordt door Microsoft uitgebracht in 24 verschillende talen waaronder het Nederlands.

"We hebben goed geluisterd naar de feedback van gebruikers van de btaversie van IE8, wat onder andere heeft geresulteerd in verdere snelheidsverbeteringen en gemakkelijkere toegang tot nieuwe functies", stelt een persbericht van Microsoft.

Zoals eerder aangekondigd tijdens de lancering van de btaversie voor journalisten zal 'Windows Internet Explorer 8', zoals het programma voluit heet, zich onderscheiden op het gebied van snelheid, stabiliteit en gebruiksgemak. Denk bijvoorbeeld aan de mogelijkheid om eenvoudiger een webadres op te zoeken.

Voordelen
Microsoft somt de voordelen op:
Sneller: via 'Acties'kun je direct starten met het vertalen of e-mailen van een webpagina, of zoek je snel verder naar informatie, via slechts enkele muisklikken.
Eenvoudiger: voeg een 'Web Slice' van een pagina toe aan IE8 en je hoeft niet meer naar dezelfde website terug te gaan voor updates van het nieuws, aandelenkoersen, online veilingen, het weer, updates van je vrienden of bijvoorbeeld de sportuitslagen. IE8 laat je meteen zien wat er gewijzigd is op de site.


De nieuwe Slice-functie in actie. Van je favoriete sites kun je met een druk op de knop de meest recente vernieuwing oproepeninclusief foto's en video's; je hoeft niet de hele website te laden. De Slice-functie lijkt een grafisch alternatief voor RSS.

Veiliger: via 'InPrivate' navigatie (ook wel de 'pornoknop' genoemd) kun je zoeken op internet zonder sporen achter te laten. Het nieuwe 'SmartScreen-filter' beschermt tegen misleidende en schadelijke websites die de gegevens, privacy en identiteit van gebruikers in gevaar kunnen brengen.
Compatibiliteit: via de 'compatibility list' houdt Microsoft overzicht bij van websites die compatibiliteitsproblemen vertonen met IE8. Wanneer deze sites worden bezocht, opent IE8 ze automatisch in de Compatibility View-modus. Microsoft heeft inmiddels zelf wteehonderd veelbezochte websites onderzocht en met de webmasters overlegd hoe de compatibiliteit te verbeteren. Dit heeft er volgens Microsoft voor gezorgd dat 98% van de favoriete Nederlandse websites probleemloos opent in Windows Internet Explorer 8. Microsoft zegt met meer webmasters te zullen overleggen.

Downloaden
Gebruikers van de vorige proefversie van IE8 (bta 2) krijgen de RC1-versie van IE8 vanzelf binnen. Zij die niet kunnen wachten op de officile release, kunnen de RC1 nu al binnenhalen. Op de onderstaande URL staat heel groot 'bta', maar wie doorklikt via 'downloaden' komt op een pagina met de RC1-versie (Nederlands).

Info / download:
www.microsoft.com/netherlands/windows/products/winfamily/ie/beta/default.mspx