Internet Explorer 9 komt 15 maart

Microsoft heeft aangekondigd dat Internet Explorer 9 (IE9) volgende week beschikbaar zal zijn. De nieuwe versie van de browser is in Nederland vanaf dinsdag 15 maart om zes uur 's ochtends te downloaden.

Microsoft heeft dit nieuws bekendgemaakt in een blogpost. Een jaar geleden werd de eerste preview-versie van IE9 getoond en sinds die tijd zijn er al verschillende verbeteringen van de nieuwe browser bekend geworden.

Zo is de gebruikersinterface onder handen genomen en krijgt IE9 een minimalistische uitstraling. Daarnaast is de JavaScript-engine verbeterd en kan de nieuwe browser gebruikmaken van de rekenkracht van de grafische processor. Hiermee kunnen bijvoorbeeld sneller video's worden gestreamd.

Ook beschikt versie 9 over een nieuwe privacy-beschermingstool, Tracking Protection genaamd. Hiermee moet worden voorkomen dat websites gebruikersinformatie verzamelen via een andere site die door iemand wordt bezocht. Microsoft meldt daarnaast dat het nog 'enkele verrassingen' in petto heeft.