'Internet verslaat tv, radio en kranten'

Wereldwijd besteden mensen meer tijd aan het gebruik van internet, dan aan 'traditionele' media zoals tv, radio en kranten. Ruim zestig procent van de mensen die internet heeft, is dagelijks online. Dat blijkt uit een wereldwijd onderzoek van TNS NIPO.

Voor Nederlanders ligt dit percentage nog hoger: bijna zeventig procent gebruikt dagelijks internet, tegenover 64 procent die elke dag tv kijkt, 52 procent die elke dag radio luistert en veertig procent die elke dag een krant leest.

Uit het onderzoek blijkt verder dat wereldwijd e-mail het aflegt tegenover de sociale netwerksites. Vooral in landen waar internet in opkomst is, worden sociale media veel gebruikt. Een andere trend is het toenemende gebruik van mobiel internet, ten koste van internet via de pc of laptop.

Wereldwijd wordt gemiddeld 3,1 uur per dag besteedt aan sociale media op de mobiele telefoon en 2,2 uur aan e-mail. Nederlanders gebruiken mobiel internet juist meer voor e-mail (2,2 uur per week) en minder voor sociale media (1,2 uur per week).

Volgens het TNS NIPO is het het grootste onderzoek ooit naar internetgebruik. Het onderzoeksbureau ondervroeg bijna 50.000 mensen in 46 landen.