Internetradiozapper voor duizend radiostations

Veel mensen luisteren naar internetradio. Je kunt met je webbrowser naar een radiostation luisteren, maar makkelijker gaat het met een speciaal Windows-programmaatje: XstreamRadio. De nieuwste versie laat je zappen door meer dan duizend radiostations.


Zes maanden geleden werd de eerste versie van XstreamRadio in Nederland gelanceerd.
Sindsdien hebben in Europa 100.000 mensen XstreamRadio gedownload en gebruiken deze veelvuldig, melden de makers. Nu is er een vernieuwde versie: 3.01.

Bevatte XstreamRadio begin dit jaar nog zo'n honderd nationale en internationale radiozenders, inmiddels zijn dit er meer dan duizend. Om wegwijs te worden in deze aanzienlijke hoeveelheid, zijn de zenders nu opgedeeld in genres, zodat je makkelijker nieuwe radiostations kunt ontdekken of bekende terugvinden.

De genres zijn onder meer hiphop, country en jazz. Van ieder genre zijn er tientallen radiostations beschikbaar, over de hele wereld. Zo kun je overdag naar de nachtuitzending van een Japans jazzradiostation luisteren.

Met de record-functie neem je hele programma's of muziek op om vervolgens op je mp3-speler te beluisteren. Zo maak je als het war je een eigen 'podcasting'-uitzending (radio op je mp3-speler).

Het 3 MB grote programmabestand van XstreamRadio 3.01 kan gratis worden gedownload van www.xstreamradio.nl. De enige betaling bestaat uit een kleine reclamebanner binnen het programma. De software bevat geen 'spyware'.