Interview: Roy van Oosterom van Tele2

Tele2 is niet alleen het zwarte, pratende schaap uit de reclamecampagnes, maar heeft veel meer te bieden. Op zakelijk gebied bijvoorbeeld het eigen glasvezelnetwerk, hosting- en voip-mogelijkheden. Roy van Oosterom vertelt meer over Tele2 Zakelijk.

Tele2 Zakelijk is de handelsnaam van het deel van Tele2 Nederland dat diensten aanbiedt aan de Nederlandse zakelijke markt. Tele2 Zakelijk opereerde voorheen onder de naam Versatel, dat in 1995 werd opgericht en in 2006 werd overgenomen door Tele2. Van oudsher zijn wij sterk gefocust op de optimale service voor de corporates, maar ook een mkb-er die klant wordt krijgt een vast aanspreekpunt bij ons. Wij zijn inmiddels uitgegroeid tot één van de belangrijkste spelers op de zakelijke markt.”

Welke diensten leveren jullie voor het mkb en zou je daar wat meer over kunnen vertellen?

“Tele2 Zakelijk levert haar zakelijke klanten een breed pakket aan diensten. Voor het mkb heeft Tele2 Zakelijk de volgende vier diensten of een combinatie daarvan beschikbaar: internet & hosting, bedrijfsnetwerken, vaste telefonie en mobiele telefonie. De klant kan, afhankelijk van de behoefte, zelf de juiste combinatie aan diensten selecteren. Altijd geleverd in de beste prijs/kwaliteit-verhouding. Daarnaast zorgt Tele2 Zakelijk ook na de levering van de dienst voor de beste service.”

Waarom zou een mkb'er moeten kiezen voor Tele2 Zakelijk? Wat onderscheidt jullie van andere zakelijke breedbandaanbieders?

“Tele2 Zakelijk onderscheidt zich door een scherpe prijs te combineren met topkwaliteit. Tele2 Zakelijk is een professionele organisatie met een eigen landelijk dekkend All-IP netwerk. Tele2 Zakelijk is een groot bedrijf met grote klanten, maar is ook klein genoeg voor persoonlijk contact met al haar klanten. Juist dat klein genoeg zijn maakt dat wij flexibel zijn en snel kunnen schakelen voor onze klanten. Wij leveren meer dan een product. Het gaat bij ons om het persoonlijke contact en de service die wij bieden in het eerste contact, bij de oplevering en natuurlijk als er onverhoopt iets misgaat.”