Iomega verdubbelt capaciteit REV drive

De Iomega REV back-updrive biedt een unieke vorm van opslag. Het apparaat werkt met verwisselbare harde schijfjes, ideaal voor de backup in een klein bedrijf. Tot nu toe tot hadden de disks maximaal 35 GB capaciteit. Een nieuw model REV drive schrijft tot 70 GB weg.

De nieuwe back-updrive van Iomega is per direct verkrijgbaar in een externe USB 2.0-uitvoering en als intern ATAPI-model en werkt met schokbestendige, verwisselbare 2,5 inch REV-disks van 70 GB.

35 GB-disks blijven bruikbaar
Met de introductie van de 70 GB drive wordt de capaciteit van de eerste generatie REV-producten verdubbeld. Bedrijven die al een verzameling 35 GB-schijven hebben kunnen deze gewoon in het nieuwe 70 GB-drive station blijven gebruiken. Maar de 70 GB disks zijn alleen bruikbaar in de bijbehorende 70 GB drive.

De REV-productlijn van Iomega omvat ook de REV Loader 280, die in een speciale kast tot acht REV 35 GB-disks kan bevatten.

In het testlab
De REV drive viel tweemaal in de prijzen bij WINMAG, bij een producttest en bij een duurtest, waarbij de redactie een jaar lang de back-up deed. Geen enkele REV-disk vertoonde fouten na een jaar gebruik - en dat kan van een eerdere tape-oplossing niet gezegd worden.
Ook het nieuwe 70 GB-model zal WINMAG aan de tand voelen. Je leest de test in WINMAG 5/2006 (verschijnt begin november).

Prijzen
De REV 70 GB USB 2.0 back-updrive van Iomega (incl. n 70 GB-disk) is te koop voor 499,--. De ATAPI-inbouwuitvoering (incl. n 70 GB-disk) kost ook 499,--. Los kosten de 70 GB-disks 64,90 per stuk, of 295,-- voor een pakket van vijf exemplaren. (Alle prijzen zijn adviesprijzen excl. BTW.)

Info: www.iomega.nl