iOS 4.2 beschikbaar voor iPad en iPhone

Apple heeft iOS 4.2 beschikbaar gesteld voor de iPad, iPhone en iPod Touch. De update geeft met name de iPad veel nieuwe functies, waaronder multitasken en het ordenen van apps in mapjes.

Naast multitasking en de mappenfunctie bevat Mail nu een uniforme postbus en een weergave voor gegroepeerde berichten. Bovendien kunnen gebruikers snel schakelen tussen verschillende postbussen.

AirPrint

AirPrint is een nieuwe, op wifi gebaseerde afdrukarchitectuur waarmee afdrukken aanzienlijk eenvoudiger wordt omdat er geen printerdriver aan te pas komt. Met onder andere de HP Photosmart, HP LaserJet Pro en HP Officejet kunnen gebruikers direct vanaf hun iOS-apparaat afdrukken. Je tikt gewoon op je iPad, iPhone of iPod touch op de gewenste documenten of foto's en de bestanden worden draadloos op een voor AirPrint geschikte printer afgedrukt.

Met Find My iPhone (of iPad of iPod touch) kun je nu ook zonder MobileMe-abonnement je zoekgeraakte apparaat terugvinden.* Met deze app, die gratis bij de App Store kan worden gedownload, kun je je apparaat op een kaart lokaliseren en zelfs een geluid laten afspelen of voor de vinder een bericht op het scherm laten weergeven. Ook kun je de gegevens op afstand vergrendelen of wissen om zo je privacy te waarborgen.

Game Center

Nieuw is ook het Game Center. Hiermee kunnen iPad-, iPhone- en iPod touch-bezitters vrienden uitdagen voor een spelletje, of juist willekeurige nieuwe tegenstanders toegewezen krijgen, hun scores wereldkundig maken en kennismaken met nieuwe games.

De update is gratis te downloaden via iTunes.