iOS in Europa twee keer zo groot als Android

Het mobiele besturingssysteem iOS van Apple is in Europa twee keer zo groot als concurrent Android. Dit blijkt uit cijfers van onderzoeksbureau comScore. Het onderzoek vond plaats in de vijf grootste Europese landen: Engeland, Duitsland, Frankrijk, Spanje en Itali.

Het iOS-systeem dat Apple gebruikt op de iPhone, iPad en iPod Touch heeft in die vijf landen 28,9 miljoen gebruikers tegenover 13,4 miljoen van Android. Dat is een verschil van 116 procent. De iPhone is verantwoordelijk voor 16,1 miljoen iOS-gebruikers. Uit eerdere onderzoeken bleek Android wereldwijd wel groter dan iOS als besturingssysteem van alleen smartphones. 

Daarnaast bleek dat de iPad niet alleen goed scoort onder de trouwe Apple-fan. Volgens comScore hebben niet alleen veel iPhone-gebruikers de tablet in bezit, maar ook bezitters van telefoons van andere merken. Vooral onder Nokia- (26,4 procent) en Samsung-gebruikers (15 procent) is de iPad populair. Gebruikers van een telefoon met Android scoorden het laagst: 5,9 procent van hen heeft het digitale plankje van Apple.

Het onderzoeksbureau heeft ook de leeftijd en het geslacht van iPad- en smartphonebezitters vergeleken. Zo blijkt de tablet gemiddeld nog iets meer in trek bij mannen dan de smartphone. Ook wat betreft leeftijd is er een verschil tussen Apple's tablet en de slimme telefoons. In de leeftijdscategorie 18-24 is de iPad populairder.


Bron: comScore