iOS nog steeds dominant op de zakelijke markt

iOS blijft in de zakelijke markt het grootste platform op alle type devices, blijkt uit onderzoek van het beveiligingsbedrijf Good Technology over het eerste kwartaal van 2015. Het aandeel is echter wel iets minder geworden dankzij Android en de opkomst van Windows in de zakelijke markt.

Het operating system van Apple blijft marktleider in de zakelijke branches, en ziet een groei sinds de release van de iPhone 6. Echter, iOS is voornamelijk sterk in gereguleerde industrieën en het onderwijs, terwijl Android het sterkste platform blijft in high tech- en energie-branches. Het martkaandeel van iOS daalde dan ook met een procent naar 72 procent, terwijl Android van 25 naar 26 procent steeg. Sinds de introductie van de iPhone 6 heeft iOS een marktaandeel gehad van meer dan zeventig procent.

Opvallend is dat de tablet-markt ook steeds verder groeit en ook hier is iOS de grootste. Android groeit in deze sector echter behoorlijk en ook Windows begint terrein te winnen, dit platform wordt op een procent van alle geactiveerde devices gebruikt.

Het meest geactiveerde Android-apparaat in dit kwartaal was de Samsung Galaxy S5. Apple en Samsung hebben samen dan ook 28 van de dertig meest gebruikte devices.

Mobiele applicaties

Volgens het rapport worden mobiele applicaties ook steeds vaker gebruikt. Met een groei van 28 procent is het duidelijk dat steeds meer bedrijven hun applicaties en content op mobiele devices beschikbaar maken. Ten opzichte van een jaar eerder is dit zelfs met 48 procent gegroeid.Verschillende industrieën doen dit wel op diverse manieren, platformen en vormfactoren. In het eerste kwartaal van dit jaar waren 34 applicaties die geopend werden door verzekeringsorganisaties custom apps. Dit is dan ook de branche die de meeste mobiele applicaties ontwikkelde in deze periode.

Populairste apps

Binnen de bedrijven is de beveiligde browser de populairste app naast e-mail, kalenders en contacten. Deze applicatie representeert 21 procent van alle applicaties die gebruikt werden door organisaties. Volgens Good Technology representeert dit de groeiende behoefte om veilig het intranet op te gaan. Maar ook het gebruik van applicaties om toegang te geven tot documenten en het bewerken hiervan groeit. Deze twee categorieën groeiden het hardst in het afgelopen kwartaal, met respectievelijk 68 en 51 procent.

Het gehele rapport is hier te lezen.

iOS nog steeds dominant op de zakelijke markt
Hoewel iOS domineert, moeten Android en Windows ook zeker niet uitgevlakt worden.