IP-telefoon met nieuws en e-mail

Een nieuwe draadloze internettelefoon van RTX biedt behalve belgemak op de gebruiker gerichte internet-nieuwtjes en e-mail.

Producent RTX uit Denemarken introduceert de LAN Cordless DUALphone "als volgende stap in de ontwikkeling van internettelefonie wereldwijd", aldus een vandaag verschenen persbericht. Tijdens de CeBIT-computerbeurs (vanaf 9 maart) zal de draadloze telefoon met gentegreerde internettoegang officieel worden gentroduceerd.

Telefoneren via internet met Voice-over-IP-technologie (VoIP) is een wereldwijd geaccepteerd, voordelig alternatief voor het bellen via het vaste net geworden. Momenteel ondervinden aanbieders een stijgende consumentenvraag naar nieuwe diensten en applicaties, zoals draadloze internettoegang.

Kleurenscherm
RTX presenteert tijdens CeBIT de LAN Cordless DUALphone waarin VoIP en draadloze internettoegang worden samengebracht in combinatie met een gentegreerd kleurenscherm. De nieuwe RTX LAN Cordless DUALphone is een Session Initial Protocol-telefoon (SIP), die een combinatie biedt van een standaardtelefoonaansluiting, internettelefonie en een ontvanger voor internet-content.

Technische gegevens
VoIP: SIP-protocol
Draadloze standaard: DECT
Display: Kleurenscherm: 128 x 128 pixels
Werkingsduur: Zeven uur Gesprekstijd, 140 uur standby
Bereik: Ongeveer 300 meter (vrije ruimte)
Leidingen: Tot drie VoIP-leidingen en tot acht mobiele onderdelen
Telefoonboek: 200 vermeldingen

Het basisstation is zowel met de telefoonaansluiting als met de breedbandinternetaansluiting verbonden, zodat gebruikers via beide verbindingen kunnen bellen. Daarnaast biedt de draadloze telefoon directe toegang tot internet. Op het heldere kleurenscherm wordt op verzoek real-time informatie weergegeven, zoals beursberichten, nieuws, weersverwachting, filemeldingen en sportresultaten. Deze functionaliteiten zijn afhankelijk van de carrier waarbij de gebruiker zijn/haar abonnement heeft afgesloten.

Positie behouden
Lars Godell, analist van Forrester Research: "Carriers als BT en France Telecom krijgen hiermee een nieuwe kans hun dominante positie op de telefoniemarkt te behouden, op voorwaarde dat ze hun proactieve en innovatieve VoIP-strategie blijven ontwikkelen."

RTX presenteert de LAN Cordless DUALphone op CeBIT (Hal 12, C58/1), 9-15 maart 2006 te Hannover, Duitsland.

De prijs is nog niet bekend. Ook niet welke telecomproviders de telefoon eventueel in hun assortiment zullen nemen.

Info RTX: www.rtx.dk