iPad 2 krijgt zo goed als zeker camera's

Hoewel Apple zelf niks loslaat over de iPad 2, is de tablet zo goed als zeker voorzien van meerdere camera's. Dat blijkt uit het vrijgeven van iOS 4.3 voor ontwikkelaars. In de nieuwe software zijn camera- en facetime-applicaties aanwezig.

Enkele dagen geleden gaf Apple de tweede betaversie van iOS 4.3, het besturingssysteem van de iPad, vrij aan ontwikkelaars. MacRumors spotte visueel bewijs voor de aanwezigheid van een of meerdere camera's.

Drie nieuwe apps lijken standaard op de iPad 2 geinstalleerd te worden: Camera, Facetime en Photo Booth. De eerste twee zijn al bekend van de iPhone. De Camera-applicatie wordt gebruikt voor de camera achterop het toestel. De Facetime-app maakt gebruik van een extra camera aan de voorkant van het apparaat, om te videobellen.

Photo Booth

Photo Booth, een applicatie uit Mac OS X, was nog niet eerder op iOS-apparaten te vinden. Met de software kunnen diverse filters en effecten op foto's toegepast worden.

Volgens andere aanwijzingen (zoals een 1536-pixels brede afbeeldingen van de iBooks-boekenplank) krijgt de tweede generatie iPad's een scherm met dubbel zo hoge resolutie (2048x1536 pixels). Al worden deze geruchten door anderen weer tegengesproken.

Officieel is nog niets bekendgemaakt over de opvolger van de iPad. Digitimes claimt echter dat de productie van de nieuwe tablet in april van start gaat.